Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een schilderij laten naschilderen dat niet op de website staat?
Wanneer je op zoek bent naar een schilderij dat niet in onze webshop is opgenomen dan kunnen wij dit in de meeste gevallen ook voor je laten naschilderen. Mail ons voor een vrijblijvende prijsopgave en advies!

Ik kan mijn schilderij verder laten verfijnen zodat het eindresultaat écht geweldig wordt :-) Wat bedoelen jullie daar precies mee?
Wanneer je schilderij af is maakt de schilder er een foto van. Deze foto sturen wij naar je toe. Je kunt het schilderij dan alvast bekijken terwijl het nog bij de schilder in het atelier is. Het grote voordeel hiervan is dat als je wat dingetjes ziet die niet helemaal naar wens zijn of nog mooier zouden kunnen dan kan de schilder deze gewoon voor je bijwerken! Dit blijven wij desgewenst een aantal keren herhalen zodat je helemaal tevreden bent!

Kan ik mijn schilderij na ontvangst direct ophangen?
Je schilderij wordt gerold en veilig verpakt in een koker naar je verstuurd. De lokale lijstenmaker kan het vervolgens voor je opspannen op houten spieraam en/of inlijsten. Wij zorgen ervoor dat je schilderij aan alle zijden voldoende linnen met verf over heeft zodat de lijstenmaker het kan opspannen met de zijkanten doorgeschilderd. Een lijst is dus niet noodzakelijk!

Kan je mijn schilderij zomaar oprollen? Beschadigt het dan niet?
Nee, het schilderij beschadigt niet! Jouw schilderij wordt nieuw en op maat voor je geschilderd. De olieverf is nog niet volledig uitgehard op het moment dat wij het schilderij naar je versturen zodat het schilderij er niets mee lijdt. Gemiddeld duurt het nog een jaar voordat de verf volledig uitgehard is.

Hoe kan Koopjeschilderij zo goedkoop reproduceren?
Koopjeschilderij werkt reeds 10 jaar samen met een professioneel atelier in Azië. Het atelier heeft rond de 100 kunstschilders fulltime aan het werk. Alle schilders hebben een kunstopleiding genoten en ieder heeft zijn eigen specialisme. Zij schilderen voor een goed uurtarief hoogwaardige reproducties en hebben naar Aziatische begrippen een goed salaris waar zij met hun gezin van rond kunnen komen. Dat vinden wij zeer belangrijk. De schilders reproduceren werken van oude meesters zodat zij kunnen bestaan van hun favoriete bezigheid: schilderen. Als je bedenkt dat voor bijvoorbeeld een reproductie van 40 x 50 cm van `Meisje met de Parel` van Vermeer ongeveer 20 uren werk nodig zijn en voor een gemiddeld straatgezicht van W. Koekkoek 45 uren, dan zijn de prijzen op Koopjeschilderij laag te noemen. Met andere woorden Koopjeschilderij heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wat bedoelen jullie met schilderijen 'in zeer hoge kwaliteit'?
Onze schilderijen worden geschilderd door kunstschilders met kennis van zaken en veel jaren ervaring in hun specialisme. De kleuren en details van het origineel worden op hoog niveau nageschilderd met hoge kwaliteit olieverf op linnen. De schilder streeft ernaar om het nieuwe werk zoveel als mogelijk te laten lijken op het origineel.

Bekijk foto's van geleverde schilderijen ter referentie. Bezoek ook onze Facebookpagina voor nog meer detailfoto's van geleverde schilderijen.

Kan ik ook een geheel eigen variant op een schilderij indienen en laten schilderen?
Ja, dat kan ook! Je kunt bijvoorbeeld het gezicht van een bekende in het schilderij 'Meisje met de Parel' van Vermeer laten schilderen. Of de gezichten van bekenden in 'De Nachtwacht' van Rembrandt laten schilderen. Graag ontvangen wij jouw aangepaste foto zodat we kunnen bekijken of het mogelijk is en vrijblijvend een prijsopgave kunnen doen.

Zijn er ook andere formaten dan de voorgestelde formaten mogelijk?
Wanneer je een schilderij in een ander formaat dan een voorgesteld formaat wilt laten schilderen dan is dit uiteraard mogelijk. Mail ons voor een vrijblijvende prijsopgave en advies!

Hebben jullie ook een showroom/galerie zodat ik de schilderijen 'in het echt' kan bekijken voordat ik bestel?
Om onze schilderijen tegen een zo gunstig mogelijke prijs aan te kunnen bieden hebben wij ervoor gekozen om geen showroom/galerie aan te houden. Dat scheelt namelijk aanzienlijk in de kosten. Om een goede indruk van de hoge kwaliteit van onze schilderijen te krijgen kun je de pagina voorbeelden bekijken. Daar vind je foto's van geleverde schilderijen. Ook onze Facebookpagina bevat veel foto's van geleverde schilderijen.

Moet ik vernis aanbrengen op mijn schilderij?
Door een slotvernislaag aan te brengen kun je je schilderij makkelijker stofvrij houden. Vernis mag pas aangebracht worden nadat de verf volledig is uitgehard. Dit proces duurt gemiddeld een jaar.

Mag Koopjeschilderij zomaar bekende schilderijen naschilderen?
Ja, dat mag. Volgens artikel 37 van de Auteurswet vervalt het auteursrecht op een werk "door verloop van 70 jaren, te rekenen van de 1e januari van het jaar, volgende op het sterfjaar van de maker." Bij een werk gemaakt door een rechtspersoon geldt een tijdsduur van 70 jaren na de eerste publicatie er van. Dat betekent dat schilderijen van kunstenaars die minstens 70 jaar geleden overleden zijn publiek domein zijn en zonder probleem nagemaakt kunnen worden, onder voorbehoud dat deze werken niet als zijnde het origineel worden uitgegeven. Wij schilderen daarom ook nooit de handtekening van de oorspronkelijke schilder op het schilderij.

Kan ik bij jullie ook een vervalsing laten schilderen, zoals bv Han van Meegeren en Geert Jan Jansen dat deden?
Nee, dat kan niet. Jouw schilderij wordt nieuw geschilderd op nieuw linnen met moderne olieverf zodat het er nieuwer uitziet dan het origineel. Wij passen géén trucs toe om het schilderij er ouder uit te laten zien zodat het voor het origineel aangezien zou kunnen worden. Ook laten wij nooit de handtekening van het origineel naschilderen. Wij kiezen er bewust voor om onze schilderijen iets te laten verschillen van het origineel, zodat er geen verwarring met het origineel kan ontstaan. Wij willen benadrukken dat wij een nieuw schilderij laten schilderen op basis van het origineel en géén vervalsing.
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2010 - 2021 Koopjeschilderij.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel